Framåt mot solidaritet och tolerans
2008-03-01 | ÖSTERGÖTLAND

Nu kör vi igång en ny sväng med kampanjen Östergötland mot rasism. Under kampanjen i höstas pekade vi på hur klassklyftor och orättvisor föder rasism. Den här gången tar vi ett steg vidare i samma riktning och frågar "hur kan vi råda bot på rasismen då?" Svaret är lika enkelt som självklart: genom att få ett slut på klassamhället. Men hur gör vi det? Är inte klassamhället och kapitalismen ganska abstrakta grejor?

Inte nödvändigtvis. Genom att DU organiserar dig i en kämpande fackförening ser du till att världen tar ett steg mot rättvisa. När DU står upp mot att kvinnor får lägre lön än män för samma jobb kommer vi lite närmare jämlikhet. Den dagen VI TILLSAMMANS gör det vi kan för att vår tillvaro ska bli mer rättvis tar vi också ett stort steg mot det rättvisa samhället.

Vill du aktivt ta del av arbetet kring Östergötland mot rasism? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Tillsammans är vi starka, tillsammans kan vi mota bort högern och nazisterna.

No pasaran! - De ska inte passera!
Tillbaka


Tillsammans mot intolerans


Vi som driver kampanjen är ett gäng människor, både med och utan andra engagemang, som tröttnat på fascisternas skitsnack och intoleransen i samhället och gått samman för att göra något åt saken.

Var och en av oss ställer sig bakom vår gemensamma plattform. Läs den