Kampanjfinal i Hörsalsparken i Norrköping
2008-03-29 | ÖSTERGÖTLAND

Lördagen 29/3 var det så dags för kampanjfinal i Norrköping. Staden valde vi därför att fackföreningen Norrköpings LS av SAC sånär fick sin lokal sprängd av nazister helt nyligen. Därför kändes det extra viktigt att med vår närvaro markera vårt motstånd mot högerextremismen.

Vi arrangerade ett torgmöte vid Hörsalsparken i Norrköping och delade våra flygblad i tusental längs hela Drottninggatan. Gensvaret var enormt. Vi är mycket nöjda med all den positiva respons vi har fått under vår kampanj, men att det skulle gå såhär lätt hade vi faktiskt inte förväntat oss.

Gamla och unga, kvinnor och män, ja, alla tog emot våra flygblad lika snabbt som vi kunde skaffa fram dem. Många intressanta samtal äge rum och det skulle ta alldeles för stor plats att redogöra för samtliga. En av höjdpunkterna var den äldre judiske mannen som uttalade sin besvikelse mot högerpolitiken, som till stor del förts av socialdemokraterna på senare år, och mot de rasistiska yttringar som följer på ökande sociala orättvisor.En förälder fick frågan "Vad är rasism?" av sin unga son. Svaret blev, helt lugnt, "Det är när man är skitdum och hatar folk helt utan anledning." Mer rakt på sak än så kan vi inte formulera oss, även om de exakta orden kan bytas ut.

Tack alla som slöt upp! Tack alla som tagit emot våra flygblad och gett oss en enorm respons!


Tillbaka


Tillsammans mot intolerans


Vi som driver kampanjen är ett gäng människor, både med och utan andra engagemang, som tröttnat på fascisternas skitsnack och intoleransen i samhället och gått samman för att göra något åt saken.

Var och en av oss ställer sig bakom vår gemensamma plattform. Läs den