Lördagsaktiviteter i Linköping och Motala
2007-10-22 | ÖSTERGÖTLAND

Lördagen 20/10 samlades en större grupp från kampanjen Östergötland mot rasism i Motala för att dela ut flygblad. Med start strax före klockan 12 spred vi oss i i centrum för att få bästa möjliga täckning. Tack var det fina vädret var det många människor ute och rörde på sig, något som även idag var till vår fördel.

Under knappa tre timmar delade vi ut strax över 1200 flygblad. Den positiva responsen ökade i takt med antalet utdelade blad. Aktiviteten förflöt som planerat och utan störningsmoment. Vi tycker det är roligt att så många östgötar, oavsett vilken stad man bor i, tar till sig vårt budskap. I våra ögon är det ett tecken på att människor är skapta för samhörighet, inte hat och splittring.

Krafttag i Linköping
Även i Linköping ordnades en flygbladsutdelning. En grupp aktivister stod under knappa fyra timmar i centrum och spred vårt material. Drygt 1000 flygblad delades ut, en siffra vi är speciellt nöjda med eftersom en så stor del av de vi mötte ville stanna och prata. Sedan kampanjen startade 1/10 förefaller vi ha nått ut på allvar med våra drygt 20 000 utdelade flygblad.

Vår strategi att anordna aktiviteter över hela länet verkar betala sig, något vi lär märka på kampanjfinalen i Linköping lördagen 27/10. Då anordnas en demonstration med samling på borggården (vid slottet) klockan 12. Kom du också! Ta med vänner, familj och bekanta för att göra ett ställningstagande mot rasism och intolerans.
Tillbaka


















Tillsammans mot intolerans


Vi som driver kampanjen är ett gäng människor, både med och utan andra engagemang, som tröttnat på fascisternas skitsnack och intoleransen i samhället och gått samman för att göra något åt saken.

Var och en av oss ställer sig bakom vår gemensamma plattform. Läs den