Kampanjen Östergötland mot rasism

Idag växer sig rasistiska och intoleranta partier i Sverige starkare samtidigt som den nynazistiska rörelsen trappar upp våldet mot sina meningsmotståndare. Det här är ett växande problem för alla, främst för de av oss som blivit deras måltavlor på grund av vår sexualitet, vår bakgrund eller våra politiska åsikter.

Det är inte första, och troligen inte heller sista, gången vi måste ta tag i de här frågorna. Så länge som diskriminering och sociala orättvisor består kommer hat och splittring mellan människor att få näring. Så länge vi fortsätter att lasta varandra för de problem vi ställs inför kommer vi aldrig att uppnå något.

Tvärtom. För att uppnå ett solidariskt och jämlikt samhälle måste vi arbeta tillsammans och på lika villkor, oavsett var vi kommer ifrån, vilken tro vi har eller vem vi väljer att älska.

För en del av oss är det direkta hotet om nazistisk våld mest överhängande. Vissa får se sina rättigheter och möjligheter sopade under matten. För många andra är det diskriminering eller intolerans som är mest aktuellt. Oavsett vilket så kommer dessa problem alltid att finnas där sålänge vi inte tillsammans tar itu med roten till det onda. Nämligen de sociala orättvisorna och den intolerans som följer i deras spår.

Kampanjen Östergötland mot rasism har följande miniplattform:

- det är en tidsbegränsad kampanj, som startar 1/10 2007 och slutar 27/10.

- den syftar till att belysa det ökade nazistiska våldet i Sverige

- den ser klassklyftor och orättvisor som en stor orsak till det nazistiska våldet

- den vill öka toleransen mellan människor

"Fascismen ska inte debatteras, den ska bekämpas." - Buenaventura Durruti


















Tillsammans mot intolerans


Vi som driver kampanjen är ett gäng människor, både med och utan andra engagemang, som tröttnat på fascisternas skitsnack och intoleransen i samhället och gått samman för att göra något åt saken.

Var och en av oss ställer sig bakom vår gemensamma plattform. Läs den