Kampanjen Östergötland mot rasism

Under hösten 2007 fick östgötarna ta del av en ny syn på gator och torg: kampanjen Östergötland mot rasism. Under oktober månad gjorde vi en stor satsning för att få ut vårt budskap om solidaritet och jämlikhet, mot diskriminering och orättvisor. 30 000 flygblad spreds runt om i Östergötland och vi knöt många värdefulla kontakter.

Sedan vårt arbete avslutades 31/10 2007 har vi upplevt en rad attacker mot oss som försöker bygga ett hållbart och rättvist samhälle. Nazister i Stockholm knivhugger en man som inte ville ta emot deras flygblad så att han nästan dog. Flyktingar avvisas för att skickas tillbaka till säker tortyr och misär. Den borgerliga regeringen slaktar det som återstår av välfärdssamhället. Säkerheten på arbetsmarknaden urholkas. En fackföreningslokal i Norrköping blir nästan sprängd av nazister, där endast turen gör att bomben inte exploderar.

Den insats vi gjorde i höstas var bara första steget i en långsiktig satsning. Östergötland är fortfarande inte solidariskt och jämlikt. Sverige är inte fritt från sociala orättvisor. Därför ser vi nyttan av att fortsätta arbeta med de här sakerna. Att arbeta för ett solidariskt och jämlikt samhälle, där vi arbetar tillsammans och på lika villkor, oavsett ursprung, religiös inriktning eller vem vi väljer att älska.

Kampanjen Östergötland mot rasism har följande miniplattform:

- det är en tidsbegränsad kampanj, som startar 1/3 2008 och slutar 29/3.

- den syftar till att belysa det ökade nazistiska våldet i Sverige

- den ser klassklyftor och orättvisor som en stor orsak till det nazistiska våldet

- den vill öka toleransen mellan människor

"Fascismen ska inte debatteras, den ska bekämpas." - Buenaventura DurrutiTillsammans mot intolerans


Vi som driver kampanjen är ett gäng människor, både med och utan andra engagemang, som tröttnat på fascisternas skitsnack och intoleransen i samhället och gått samman för att göra något åt saken.

Var och en av oss ställer sig bakom vår gemensamma plattform. Läs den